Bihar Board 12th Entrepreneurship Objective Questions and Answers
BSEB Bihar Board 12th Entrepreneurship Objective Answers Chapter 19 Financial Management
Question 1.
 Divided on cumulative preference share is given :
 (A) In the year of profit
 (B) In the year of loss
 (C) In the year of profit or loss
 (D) None of these
 Answer:
 (C) In the year of profit or loss

Question 2.
 Naked debentures are:
 (A) Fully secured
 (B) Partly secured
 (C) Unsecured
 (D) None of these
 Answer:
 (C) Unsecured
Question 3.
 The rate of dividend on preference share is:
 (A) Fixed
 (B) Variable
 (C) Semi-variable
 (D) None of these
 Answer:
 (A) Fixed

Question 4.
 SFC Act in India was passed in the year:
 (A) 1948
 (B) 1949
 (C) 1950
 (D) 1951
 Answer:
 (D) 1951
Question 5.
 IFCI was established in the year:
 (A) 1939
 (B) 1948
 (C) 1950
 (D) 1956
 Answer:
 (B) 1948
Question 6.
 IDBI was established in the year:
 (A) 1944
 (B) 1954
 (C) 1964
 (D) 1974
 Answer:
 (C) 1964

Question 7.
 Dividend is:
 (A) Net profit
 (B) Appropriation of profit
 (C) Reserve fund
 (D) Part of undistributed profit
 Answer:
 (B) Appropriation of profit
Question 8.
 Public deposits are the source of:
 (A) Short term finance
 (B) Long term finance
 (C) Medium term finance
 (D) Social investment
 Answer:
 (C) Medium term finance