Bihar Board 12th English Grammar Active and Passive Voice Important Questions

Bihar Board Class 12th English Grammar Active and Passive Voice Important Questions

1. He is writing a letter.
Answer:
A letter is being written by him.

2. Meena is reading a book.
Answer:
A book is being read by Meena.

3. The CM is giving a speech.
Answer:
A speech is being given by the CM.

4. The Principal is distributing prizes.
Answer:
Prizes are being distributed by the Principal.

5. Mohan is singing a song.
Answer:
A song-is being sung by Mohan.

6. Farmers are irrigating fields.
Answer:
Fields are being irrigated by fanners.

7. A good lawyer is fighting our case.
Answer:
Our case is being fought by a good lawyer.

8. He is writing a new book.
Answer:
A new book is being written by him.

9. She has written a new book.
Answer:
A new book has been written by her.

10. Raju has made a mistake.
Answer:
A mistake has been made by Raju.

11. The publisher has published a new book.
Answer:
A new book has been published by the publisher.

12. We have written letters to the C.M.
Answer:
Letters to the C.M. have been written by us.

13. The new teacher has taught us very well.
Answer:
We have been taught very well by the new teacher.

14. Radha missed this good lecture.
Answer:
This good lecture was missed by Radha.

15. We visited all the historical monuments in Delhi.
Answer:
All the historical monuments in Delhi were visited by us.

16. Dr. Sharma taught us algebra.
Answer:
Algebra was fought to us by Dr. Sharma.

17. Manorma told us a funny story.
Answer:
A funny story was told by Manorma.

18. The doctor examined the patient.
Answer:
The patient was examined by the doctor.

19. The old gardener looked after the house.
Answer:
The house was looked after the old gardener.

20. The police caught all the thieves.
Answer:
All the thieves were caught by the police.

21. The police arrested the notorious criminals.
Answer:
The notorious criminals were arrested by the police.

22. The magistrate issued orders for his arrest.
Answer:
Orders for his arrest were issued by the magistrate.

23. Ram killed Ravan.
Answer:
Ravan was killed by Ram.

24. The maid served us a tasty meal.
Answer:
A tasty meal was served to us by the maid.

25. The auditor detected many errors in the bill.
Answer:
Many errors in the bill were detected by the auditor.

26. Mr. Sinha investigated this case of murder.
Answer:
This case of murder was investigated by Mr. Sinha.

27. The new doctor changed a few medicines.
Answer:
A few medicines were changed by the new doctor.

28. The king gave the stranger a necklace.
Answer:
A necklace was given to the stranger by the king.

29. The Headmaster distributed the prizes.
Answer:
The prizes were distributed by the Headmaster.

30. The new Vice-Chancellor inaugurated the science Book.
Answer:
A Science Block was inaugurated by the new vice chancellor.

31. The peon opened the gate.
Answer:
The gate was opened by the peon.

32. She can win the prize.
Answer:
The prize can be won by her.

33. People speak Hindi in Bihar.
Answer:
Hindi is spoken by the people in Bihar.

34. The minister visited many foreign countries were visited countries last year.
Answer:
Many foreign countries were visited countries last year by the minister.

35. The army men killed the terrorists.
Answer:
The terrorists were killed by the army men.

Bihar Board Class 12th English Important Questions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *