Bihar Board 12th English Grammar Modal Auxiliaries Important Questions

Bihar Board Class 12th English Grammar Modal Auxiliaries Important Questions

1. …….. I go out? (can, may)
Answer:
May I go out ?

2. You …….. obey your parents. (should, may)
Answer:
You should obey your parents.

3. I …….. go at once. (must, could)
Answer:
I must go to at once.

4. You …….. get up early. (should, could)
Answer:
You should get up early.

5. It …….. rain to night (must, might)
Answer:
It might rain tonight.

6. …….. you be happy ! (may, can)
Answer:
May you be happy!

7. …….. I come m ? (can, may)
Answer:
May I come in?

8. You …….. give up smoking. (may, should)
Answer:
You should give up smoking.

9. I……. be there before ten, (shall, may)
Answer:
I shall be there before ten.

10. …….. you please lend me your car? (would, should)
Answer:
Would you please lend me your car?

11. You …….. finish this job by (must, can) tomorrow.
Answer:
You must finish this job by tomorrow.

12. The meeting …….. be over by now. (should, can)
Answer:
The meeting should be over by now.

13. Weeatthatwe …….. live. (may, can)
Answer:
We eat thatwe may live.

14. We …….. keep our promises. (must, may)
Answer:
We must keep our promises.

15. The teacher said that he …….. (should, would) me.
Answer:
The teacher said that he would help me.

16. Take heed lest you …….. fall. (should, would.)
Answer:
Take heed lest you should fall.

17. He …….. smoke a pipe. (used to, could)
Answer:
He used to smoke a pipe.

18. He cried aloud so that his friend. (hear, him.)
Answer:
He cried aloud so that his friend might hear him.

19. Pupils …….. bring their textbooks. (may, must)
Answer:
Pupils must bring their textbooks.

20. …….. get a cup of tea? (may, will)
Answer:
May I get a cup of tea ?

21. She …….. speak many languages.(may, can) .
Answer:
She can speak many languages.

22. Practise regularly that you …….. play well. (may, shall) well.
Answer:
Practise regularly that you may play

23. He died so that others live. (might, could)
Answer:
He died so that others might live.

24. When …….. I report for duty? (should, could)
Answer:
When should I report for duty?

25. …….. I wait for you? (shall, can)
Answer:
Shall I wait for you?

26. People …….. not throw litter on the road. (should, can)
Answer:
People should not throw litter on the road.

27. I ……. drive a car. (can, should)
Answer:
I can drive a car.

28. Anybody …….. make can mistakes. (should, can)
Answer:
Anybody can make mistakes.

29. The children asked if they have some ice-cream. (could, may)
Answer:
The children asked if they could have some ice-cream.

30. I talk to him about it.(must, need)
Answer:
I must talk to him about it.

31. He to be here by now. (ought, need)
Answer:
He ought to be here by now.

32. I swim across the river. (can, may)
Answer:
I can swim across the river.

33 you lift this box? (can, may)
Answer:
Can you lift this box?

34 success attend you! (may, can)
Answer:
May success attend you !

35. I swim across the river when I was young.(could, might) I was young.
Answer:
I could swim across the river when I was young.

36. I thought he be at home.(might, could)
Answer:
I thought he might be at home.

37. I will be twenty-five next year. (shall, may)
Answer:
I shall be twenty-five next year.

38. Tomorrow be Sunday. (will, may)
Answer:
Tomorrow will be Sunday.

39. You have a holiday …..tomorrow. (shall, can)
Answer:
You shall have a holiday tomorrow.

40. ………. you have your tea? (will, may)
Answer:
Will you have your tea?

Bihar Board Class 12th English Important Questions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *