Bihar Board 12th English Grammar Narration Important Questions

  • by

Bihar Board Class 12th English Grammar Narration Important Questions

1. Das said, “Where is the snake ?“
Answer:
Das asked where the snake was.

2. The snake charmer said, “There in no cobra here”
Answer:
The snake charmer said that there was no cobra there.

3. The lady said, “I am going to walk where I like.”
Answer:
The lady said that she was going to walk where she liked.

4. The beggar said to my mother Don’t kill the snake. It is God Subramanya who has come to visit you”
Answer:
The beggar forbade my mother to kill the snake. He said that it was God Subramanya who had come to visit us.

5. They said to the snake charmer, “How do you catch the snakes.”
Answer:
They asked the snake charmer how he caught the snakes.

6. Mr. Kedia said, ‘You talk English to me ? How dare you talk.”
Answer:
Mr Kedia expressed his surprise over his talking English and asked how he dared talk.

7. I said to Mr. Kedia “He was doirig only his duty.”
Answer:
I said to Mr Kedia that he had been doing only his duty.

8. Roop Singh said to Kedia, “It is not my fault, Sir. I was just doing my duty.”
Answer:
I said to Mr Kedia that he had been doing only his duty.

9. The young lady said to the dentist “Do you own the whole house?”
Answer:
Roop Singh said respectfully to Kedia that he was just doing his duty and it had not been his fault. The young lady asked the dentist if he owned the whole house.

10. Azad said to Gandhi What are the three vows, Sir ?”
Answer:
Azad asked Gandhi respectfully what the three vows were.

11. Gandhi said to Azad, “How can I help with your novel ? I have not read a novel since I was a student in London.”
Answer:
Gandhi asked Azad how he could help with his novel. He further said that he had not read a novel since he had been a student in London.

12. Desai said to Azad, “Gandhij i expects everyone to walk with him at 5 a.m. on the dry bed of sabarmati.”
Answer:
Desai said to Azad that Gandhij i expected everyone to walk with him at 5 am. on the dry bed of sabarmati.

13. Mother announced, “Nanukaka is coming.”
Answer:
Mother announced that Nanukaka was coming.

14. I said to mother, “What is Nanukaka coming to Delhi for heat.
Answer:
I asked mother what Nanukaka was coming to Delhi for – in this ‘ in this heat ?”

15. Mother said,” Nanukaka wants to see some minister in Delhi.”
Answer:
Mother said that Nanukaka wanted to see some Minister in Delhi.

16. Nanukaka said to me, “Do you know him at all ?”
Answer:
Nanukaka asked me if I knew him at all.

17. Seibi said to the shop keeper, “Can I have a look?”
Answer:
Seibi asked the shopkeeper if he could have a look.

18. Seibi’s father shouted “Idipt there’ sabsolutely no future for a boy like you.”
Answer:
Seibi’s father shoulded, called him an idipt and angrily said that there was absolutely no future for a boy like him.

19. Benjy’s father said, “what are you going to do with the money”
Answer:
Benjy’s father asked what he was going to do with the money.

20. Lomov said, “I’ve burst in on you, my esteemed neighbour, in order to ask a favour of you.”
Answer:
Lomov explained to his neighbour that he had burst in on him in order to ask a favour of him.

21. Hari said, “Two and two makes four:’
Answer:
Hari said that two and two makes four.

22. He said, “Hurrah ! we’ve won the match.”
Answer:
He exclaimed with delight and said that they had won the match.

23. The teacher said to me, “Why do they go to Delhi?”
Answer:
The teacher asked me why they went to Delhi.

24. The teacher said, “Honest labour never goes in vain.”
Answer:
The teacher said that honest labour never goes in vain.

25. My mother said. ” Put on warm clothes when you go out in die evening.
Answer:
My mother advised me to put on warm clothes when went out in the evening.

26. The doctor said to the patient, “Do you have a pain in the chest ?”
Answer:
The doctor asked the patient if he had a pain in the chest.

Bihar Board Class 12th English Important Questions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *