Bihar Board 12th Entrepreneurship Objective Questions and Answers
BSEB Bihar Board 12th Entrepreneurship Objective Answers Chapter 7 Concept of Project and Planning
Question 1.
 Project identification deals with:
 (A) Viable Product idea
 (B) Logical opportunity
 (C) Effective demand
 (D) None of these
 Answer:
 (A) Viable Product idea

Question 2.
 Following is not considered with quantifiable projects :
 (A) Power generation
 (B) Mineral production
 (C) Family welfare
 (D) Water supply
 Answer:
 (C) Family welfare
Question 3.
 Lack of standardisation of the equipment is due to:
 (A) Internal constraints
 (B) External constraints
 (C) Government barriers
 (D) Regulatory barriers
 Answer:
 (B) External constraints

Question 4.
 Factor intensity oriented projects are:
 (A) Capital oriented projects
 (B) Labour intensive projects
 (C) Technology oriented projects
 (D) Both (a) and (b)
 Answer:
 (D) Both (a) and (b)
Question 5.
 A project is:
 (A) Cluster of activities
 (B) Single activity
 (C) Group of innumerable activities
 (D) None of these
 Answer:
 (A) Cluster of activities
Question 6.
 Project life cycle is not concerned with the following:
 (A) Pre-investment stage
 (B) Constructive stage
 (C) Normalisation stage
 (D) Stabilisation stage
 Answer:
 (D) Stabilisation stage

Question 7.
 Project is not concerned with :
 (A) Innovation
 (B) Vision
 (C) Risk
 (D) Creativity
 Answer:
 (D) Creativity
Question 8.
 Project management is not concerned with:
 (A) Functional approach
 (B) Centralised policy formulation
 (C) Decentralised implementation
 (D) Decentralised policy formulation
 Answer:
 (D) Decentralised policy formulation

Question 9.
 Expansion project helps in:
 (A) Supplementing the existing resources
 (B) Capturings supply of critical inputs
 (C) Encashing additional opportunities
 (D) None of these
 Answer:
 (C) Encashing additional opportunities
Question 10.
 Modernisation improves:
 (A) Products
 (B) Production
 (C) Processes
 (D) Capacity
 Answer:
 (D) Capacity